Het blijft voorlopig enkele graden vriezen 's nachts, maandagochtend code geel door gladheid

17 januari 2016 om 16:43
nl
Het ziet er naar uit dat het winterse weer voorlopig aanhoudt. Volgens MeteoGroup kan het zondagnacht opnieuw vriezen. Het wordt dan zelfs kouder dan een nacht eerder het geval was, zo liet het weerbureau aan Omroep Brabant weten.
Profielfoto van Yoeri Nijs
Geschreven door
Yoeri Nijs

Brabant kreeg zaterdagavond- en nacht voor het eerst in lange tijd te maken met sneeuw. Ook vroor het aan de grond licht. Mede daardoor gaf het KNMI code geel af voor gladheid.
De provincie ontwaakte zondagochtend op enkele plekken met een dun laagje sneeuw aan de grond. Met name in Midden-Brabant viel er volgens de meldingen sneeuw. Het kwik stijgt zondag weliswaar naar twee graden, maar duikt 's nachts naar verwachting weer onder het vriespunt.
Het blijft 's nachts vriezenVolgens MeteoGroup vriest het zondagnacht zo'n vijf graden in Brabant. Daardoor begint komende week koud. De zon schijnt maandag, maar naarmate de dag vordert verschijnt er meer bewolking. Het blijft wel droog en de temperatuur komt, met een beetje geluk, net boven het vriespunt uit.
De koude nachten blijven voorlopig aanhouden. Volgens de laatste weersvoorspelling blijft het de komende dagen rond de vijf graden vriezen. Pas rond donderdag stijgt het kwik weer iets. Ook overdag wordt het dan weer iets warmer dan nu het geval is.
Code geel maandagWeggebruikers moeten maandag tijdens de ochtendspits ook nog rekening houden met lokale gladheid. Daarvoor waarschuwt Rijkswaterstaat. Voor het hele land geldt maandagochtend nog steeds code geel van het KNMI, zegt een woordvoerster van het meteorologisch instituut.    Zondag overdag zijn de snelwegen goed begaanbaar, maar als in de avond de temperatuur daalt, ontstaat er lokaal opnieuw kans op gladheid. In de nacht van zondag op maandag daalt het kwik in de kustgebieden tot min 2 graden en landinwaarts tot min 8, aldus het KNMI.    Rijkswaterstaat heeft de afgelopen dagen met man en macht gewerkt om de snelwegen goed berijdbaar te houden. In totaal is er sinds donderdag bijna 6,5 miljoen kilo zout gebruikt om de gladheid te bestrijden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.