Lenie Scholten stopt als wethouder Eindhoven: 'Werk als wethouder houdt nooit op'

17 januari 2016 om 16:45
nl
Lenie Scholten stopt op 10 mei als wethouder zorg en welzijn in Eindhoven. GroenLinks draagt Renate Richters voor als opvolger. Richters draagt - als de voordracht aanvaard wordt - haar taken als fractievoorzitter over aan raadslid Rik Thijs.
Profielfoto van Bekker Peter de
Geschreven door
Bekker Peter de

"Het is een fantastische baan, maar het werk als wethouder houdt nooit op", legt Scholten haar beslissing om te stoppen uit. "In de avonden, in de weekenden... het gaat maar door. Daarmee trekt het wethouderschap een zware wissel op mijn privéleven. Na acht jaar wethouderschap in Nijmegen en zes jaar in Eindhoven is het genoeg geweest.”
'Richters kent portefeuille tot in puntjes'GroenLinks betreurt het vertrek van Scholten en roemt haar deskundigheid en grote inzet voor Eindhoven. Volgens Scholten is Renate Richters echter de perfecte opvolger. "Zij kent mijn portefeuille tot in de puntjes en is nauw betrokken geweest bij de oprichting van WIJeindhoven.”
Richters is 40 jaar en al ruim veertien jaar actief bij GroenLinks. De fractievoorzitter was eerder onder meer fractiemedewerker en raadslid.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.