Video

Een 3D-geprinte urn, assieraden of de rouw-vip tourbus, genoeg te zien tijdens Bredase uitvaartbeurs

17 januari 2016 om 15:51 • Aangepast 21 november 2020 om 13:21
nl
Wie denkt dat je tegenwoordig alleen nog maar in een houten kist begraven kan worden en of een urn altijd de vorm van een pot heeft, heeft het mis. De uitvaartbranche verandert en de nieuwste trends zijn zondag te zien tijdens de uitvaartbeurs 'Om de dooide dood niet' in de Sacramentskerk in Breda.
Profielfoto van Schalkens Daisy
Geschreven door
Schalkens Daisy

Wil ik begraven of gecremeerd worden? In wat voor kist wil ik dan begraven worden? Wat moet er gebeuren met mijn as? Zomaar een paar vragen over de dood. Geen vragen waar je iedere dag over na wilt denken.
Maar volgens organisator van de uitvaartbeurs Almar Walstra is het wel belangrijk om er af en toe over na te denken. "Er zijn tegenwoordig zoveel mogelijkheden en als je alles van te voren kiest en vast laat leggen, ontlast je ook de nabestaanden", vertelt hij.
TrendsTijdens de beurs zijn er verschillende bedrijven die hun producten presenteren. "Dit zijn allemaal vernieuwende dingen in de uitvaartwereld", verzekert Walstra. Zo kun je er verschillende soort kisten bekijken.
Er is tegenwoordig namelijk veel meer mogelijk dan de standaard houten kist. Wat dacht je van een kist met zachte buitenkant van stof, een kist met een bedrukking of jezelf laten begraven in een lijkwade. Ook bij de urnen zijn er vandaag de dag tal van mogelijkheden. Een urn in een vogelhuisje of een urn uit de 3D-printer bijvoorbeeld.

Maar een urn of kist is niet het enige waar je aan moet denken tijdens je uitvaart. "Tegenwoordig wordt er ook gekeken naar het vervoer", vertelt de organisator. Daarom heeft de organisator de rouw-vip uitvaartbus laten komen. Niet meer met een lange rij auto's naar de begraafplaats of het crematorium maar met z'n allen in een tourbus.
De bezoekers De organisatie heeft geprobeerd om de beurs zo laagdrempelig te houden. En met succes. Naar mate de dag vordert, weten steeds meer mensen de Sacramentskerk in Breda te vinden.
"Wij willen het allemaal zo goed mogelijk achter laten voor onze kinderen", vertelt een bezoekster. "Onze kinderen komen hier niet uit de regio en die willen we daarom niet teveel belasten."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.