Brabantse Krokodel ligt straks overal in de frietzaak

EINDHOVEN - De Krokodel is ‘af’ en ligt vanaf februari in horecazaken. De Bredase ’uitvinders' Freek Haverman, Guillaume de Beer en Jeroen Balkenende onthulden deze week de uiteindelijke versie van de frikandelkroket-hybrid.
Het was even stil rond de snack, want het drietal uit Breda was druk bezig de Krokodel gereed te maken voor frietzaken, cafés en kantines.

De uiteindelijke commerciële versie van de snack wordt niet langer handgemaakt: de productie ligt in handen van snackbedrijf Beckers.

ZIE OOK: Krokodel: voor wie in de friettent niet kan kiezen tussen kroket en frikandel

Voor wie niet kan kiezen
De combinatie van een frikandel met een kroket is bedoeld voor iedereen die moeilijk knopen kan doorhakken in de friettent. De Krokodel is een kroket gevuld met frikandelragout. Freek Haverman bedacht hem. Samen met zijn zakenpartner Jeroen Balkenende vonden ze een chef-kok in Amsterdam voor de verdere ontwikkeling.
Meer over dit onderwerp:
krokodel snacks breda freek haverman