D66 wil weten hoe groot het probleem van sexting is in Tilburg

17 januari 2016 om 16:01
nl
De grootste partij van Tilburg, D66, heeft zondag raadsvragen gesteld over de naaktfoto's van minderjarige Tilburgse leerlingen die momenteel op internet circuleren. De partij wil onder andere weten wat de omvang is.
Profielfoto van Yoeri Nijs
Geschreven door
Yoeri Nijs

D66 vraagt ook hoe de wethouder werd geïnformeerd over de problemen rondom het sturen van naaktfoto's van minderjarigen. De partij wil verder van het college weten of de gemeente iets doet aan het fenomeen, ook wel sexting genoemd.
LEES OOK: 'Sexting is geen Tilburgs probleem, maar duikt overal op'
Grootschalig onderzoekDeze week maakte de politie bekend een groot onderzoek te houden naar de verspreiding van kinderporno via Instagram. Het betreft in ieder geval beeldmateriaal van tientallen leerlingen van het Vakcollege Tilburg en het 2College in Oisterwijk.
LEES OOK: Vakcollege Tilburg heroverweegt beleid na affaire met naaktfoto's
Mogelijkerwijs zijn er nog meer leerlingen, ook van andere scholen, slachtoffer geworden van het sexting. Indien dit het geval is, zal dit pas later bekend worden, omdat de politie nog volop met de zaak bezig is. D66 hoopt in ieder geval snel te weten wat de omvang van het probleem is.[YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=IUsKEiik6zE]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.