Cocu prijst PSV na zege bij Feyenoord: 'Dit was een echte teamprestatie' (VIDEO)

17 januari 2016 om 18:05
nl
Philip Cocu was zondagmiddag een meer dan tevreden man. De coach van PSV zag zijn team voor het eerst sinds 2009 drie punten pakken in de Kuip, waar gastheer Feyenoord met 0-2 werd verslagen. ‘Dit was een echte teamprestatie’.
Profielfoto van van Kalmthout Jesse
Geschreven door
van Kalmthout Jesse

Van het woord Kuipvrees, de laatste dagen populair in de media, wilde Cocu al de hele voorbereiding niets weten. En terecht, zo bleek zondag. “De basis hiervoor ligt in de voorbereiding”, zei de trainer na afloop. “We hebben ons twee weken kunnen voorbereiden op deze wedstrijd. Het was een echte teamprestatie, tactisch goed uitgevoerd en vooral heel efficiënt.”
Volgens Davy Pröpper, de aangever van de 0-1, was het spel in de eerste helft te onrustig. "Maar we hebben wel de nul gehouden en dat weten wij dat we overal kunnen winnen."
"We hebben al vaker in topwedstrijden een goed niveau laten zien", aldus Luuk de Jong. "We waren heel professioneel vandaag."
OpluchtingLuciano Narsingh, de invaller die de kraker besliste, was na afloop vooral opgelucht. "Het geeft zeker een goed gevoel. Het is goed voor mijn zelfvertrouwen dat ik na een mindere periode een bijdrage kan leveren tegen Feyenoord, maar het belangrijkste zijn natuurlijk de drie punten."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.