Video

Top of Flop: carnavalslied ‘Vluchtelingen uit Aleppo’ van Grenzeloos Gek

17 januari 2016 om 22:30 • Aangepast 21 november 2020 om 13:21
nl
"Boer, bakker of bioloog. Zij komen naar hier, voor vier dagen bier." Op de melodie van Una Paloma Blanca van George Baker heeft de Osse vriendengroep Grenzeloos Gek een carnavalslied gemaakt over vluchtelingen. Een positief bedoeld feestlied over asielzoekers uit Syrië.
Profielfoto van Bartol Rob
Geschreven door
Bartol Rob

Met het liedje 'Vluchtelingen uit Aleppo' wil vriendengroep Grenzeloos Gek asielzoekers kennis laten maken met de Brabantse carnavalscultuur. Jeroen vertelt dat de vriendenclub bestaat uit negen personen, maar dat niemand echt goed kan zingen. "Het gaat meer om het idee. We proberen er echt iets samen van te maken om het een onvergetelijke carnaval te laten worden."
Vier dagen bier "Zij komen naar hier, voor vier dagen bier", is een tekst die 'gewoon' kan volgens voorman Martijn. "Ik vind dat het een ethisch verantwoord nummer is omdat het met een knipoog en met respect is gemaakt."
De reacties op dit wel heel bijzondere carnavalslied zijn zonder uitzondering heel positief. Tijdens een optreden op de Ossen Eigen Pronkzitting ging de hele zaal uit zijn dak.[YouTube:body:https://youtu.be/pz8i6wtr30o]
Kies voor AleppoDe mannen hebben overigens nog meer plannen. "Zo gaan we zeker meedoen met  Kies je Kraker van Omroep Brabant. Het zou fantastisch zijn om straks tijdens carnaval ons eigen liedje te horen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.