Video

'Overbuurman perst familie van vermiste Mariska (15) uit Deurne af'

18 januari 2016 om 08:58
nl
De familie van de vermiste Mariska Profijt uit Deurne zou zijn afgeperst door hun overbuurman. Dat zegt Martine Kellenaers, de moeder van Mariska. De familie heeft aangifte gedaan tegen de 26-jarige man. Hij is aangehouden.
Profielfoto van van der Meer Christel
Geschreven door
van der Meer Christel

De moeder van de vermiste Mariska probeert al tijden contact te krijgen met haar dochter. Op een gegeven moment met succes, dacht ze. ''Ik stuur haar iedere dag berichtjes, maar zonder succes. Tot dit weekend. Toen kreeg ik ineens een berichtje terug.''
'Gesprek kreeg andere wending'Moeder Mariska kreeg weer hoop op een goede afloop. ''Ze stuurde me dat ze wilde vluchten maar dat dat niet kon. Ze beloofde me terug te komen.''
Het bleken geen berichten van het vermiste meisje te zijn, maar van iemand anders. ''Het gesprek kreeg ineens een andere wending. Er werd geld geëist We hebben de politie toen ingeschakeld want het voelde allemaal niet goed. Zaterdagnacht deed de politie een inval bij de overbuurman van de familie van Mariska. Hij zit vast op verdenking van afpersing.
Al eerder jongeren bedreigd via FacebookVolgens de moeder van Mariska heeft hij ingebroken op het Facebookprofiel van Mariska. De moeder van de 26-jarige man, met wie Martine bevriend is, heeft maandagochtend contact opgenomen met Martine. "Ze zei dat ze hier echt niets vanaf wist en dat het haar spijt", zegt Martine.
Volgens het ED zou de man al eerder zijn veroordeeld voor soortgelijke zaken. Hij zou jongeren hebben bedreigd via Facebook.
Moeder: 'Ik zoek overal'Het 15-jarige meisje is al twee weken vermist. Ze is gevlucht uit de gesloten instelling Vreekwijk in Deurne.
De moeder van Mariska maakt zich ernstig zorgen om haar dochter. "Ik zoek overal, kijk voortdurend op mijn telefoon en blijf mijn Facebook verversen. Ik word er helemaal gek van."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.