Video

'It giet (niet) oan' in Bladel: het dooit, dus ijsbaan is alweer dicht

18 januari 2016 om 16:16 • Aangepast 21 november 2020 om 13:20
nl
De schaatsen konden maandag even onder in Bladel. Aan de Torendreef hadden ze met man en macht heel de nacht gewerkt, zodat er maandagochtend prachtige baan van natuurijs lag. Maar zodra de dooi inzette, was het feest voorbij. "Door de felle zon is het een beetje aan het dooien."
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

In eerste instantie was het de bedoeling dat de ijsbaan rond halfzes weer open zou gaan, maar nu lijkt het er op dat de ijsbaan de rest van de dag dicht blijft. De initiatiefnemers hopen dat er dinsdag wel weer geschaatst kan worden.
Trotse ijsmeesterMaandagochtend was Broens nog zo trots op de ijsbaan. "Het lijkt hier wel Thialf", zei hij nadat hij het eerste rondje had gemaakt. De baan van zestienhonderd vierkante meter lag er volgens hem prachtig bij. Een spiegel, constateerde ook onze verslaggever die zich ook op het ijs waagde.
De ijsvloer was maandagochtend dankzij de zeven graden vorst van zondagnacht overal tussen de tien en vijftien millimeter dik. Jules vertelde trots dat Bladel wel eens de eerste zou kunnen zijn met een natuurijsbaan dit jaar. Daar hadden hij en zijn mannen zich dan ook heel de nacht voor ingezet. "We zijn bijna allemaal vutters, dus daar hebben we de tijd voor."
Middenin het dorpDe baan ligt aan de Torendreef bij de Mariaschool en de kerk midden in het dorp. Als het weer flink gaat vriezen, moet er vanaf dinsdagochtend weer geschaatst kunnen worden in Bladel.
Als de oostenwind een beetje blijft meewerken, kan de ijspret wat Jules betreft nog zeker een paar dagen duren. "We hopen tot vrijdag" zegt hij.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.