Video

Kinderen krijgen per ongeluk brief over lage inkomen van ouders

18 januari 2016 om 12:31
nl
Verschillende kinderen uit Etten-Leur kregen onlangs een brief van Werkplein Etten-Leur die eigenlijk voor een van hun ouders was bedoeld. In de brief stond gevoelige informatie over het lage inkomen van de ouder of ouders.
Profielfoto van Pennings Mathijs
Geschreven door
Pennings Mathijs

Patricia van Dongen was stomverbaasd toen ze de brief las die ze net op tijd uit de handen van haar 8-jarige zoon griste. Ze noemt de hele situatie 'absurd' en heeft als D66-raadslid vragen aan de gemeente gesteld.
23.000 brieven"Er moet iets veranderen. Ik wil niet dat het weer gebeurt. Deze informatie is niet voor kinderogen bestemd." In totaal zijn door Werkplein in opdracht van de gemeente 23.000 brieven verstuurd om mensen te wijzen op de collectieve zorgverzekering waar ze gebruik van kunnen maken. In de brieven staat dat de verzekering bedoeld is 'voor iedereen met een laag inkomen'.
"Ik heb al van verschillende ouders reacties gekregen die hetzelfde hebben meegemaakt", zo laat Van Dongen weten. De gemeente wil op dit moment niet reageren op vragen over de fout, omdat er raadsvragen zijn gesteld. "Wij antwoorden altijd eerst richting de raadsfractie voor we naar de pers antwoorden", zo zegt een woordvoerder. Waar het is fout gegaan en hoeveel kinderen een brief hebben gekregen die niet voor hen bestemd was, blijft daardoor nog onduidelijk.
'Zo breed mogelijk informeren'De zes Werkpleingemeenten constateerden in 2015 een lager gebruik van deze regeling dan verwacht en zagen hierin aanleiding om hun inwoners hierover breed te informeren. Daarom zijn mensen aangeschreven die een uitkering hebben, gebruik maken van de Wmo of die een kwijtschelding van gemeentelijke heffingen krijgen.
Onder deze mensen bevinden zich ook minderjarigen, laat het Werkplein Etten-Leur maandagavond weten. De brede communicatie over de regeling heeft in de regio geleid tot ongeveer drieduizend nieuwe aanmeldingen. Voor Etten-Leur gaat het om bijna een verdubbeling ten opzichte van 2015.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.