Twee Brabantse initiatieven in de race voor Appeltjes van Oranje

18 januari 2016 om 15:29
nl
Wereldtuin Verdeliet in Cuijk en gemeenschapscentrum De Pracht in Waalre zijn genomineerd voor een Appeltje van Oranje. Ieder jaar bekroont het Oranje Fonds drie sociale initiatieven die op succesvolle wijze verschillende groepen mensen verbinden. Voor de drie 'appeltjes' zijn elf organisaties genomineerd.
Profielfoto van Triki Ferenc
Geschreven door
Triki Ferenc

Dit jaar draait de verkiezing om de beste gemeenschappelijke voorzieningen die in handen zijn van vrijwilligers.
Wereldtuin VerdelietIn Wereldtuin Verdeliet onderhouden wijkbewoners en vrijwilligers samen een sociale voedseltuin met een ontmoetingsfunctie. Kwetsbare medeburgers doen mee. Zo zorgen ze voor gezond voedsel, delen ze dit met elkaar en geven ze kennis en ervaring door.
Behalve in de tuin en in de kas wordt nu ook gewerkt aan het verbouwen van het stenen gebouw op het terrein. Dat wordt uiteindelijk een ontmoetingsruimte met een kookruimte en werkatelier.
Gemeenschapshuis De PrachtDe Pracht is het activiteiten- en ontmoetingscentrum voor de bewoners van Aalst-Waalre. Door veel activiteiten, cursussen en evenementen voor iedereen op te zetten, brengt De Pracht verbinding en saamhorigheid.
Ook biedt De Pracht faciliteiten voor lokale verenigingen en clubs. Zij is partner van de gemeente met betrekking tot zorg en welzijn. Het vrijwilligersbestuur heeft vijf commissies die verantwoordelijkheid dragen voor de door hen georganiseerde activiteiten. In totaal zijn er 180 vrijwilligers uit de buurt die de zaken regelen.
Bronzen beeld en geldprijsIn mei ontvangen de uiteindelijke drie winnaars de prijs uit handen van koningin Máxima in Paleis Noordeinde. De prijs bestaat uit een bronzen beeldje, gemaakt door prinses Beatrix, en een geldbedrag van 15.000 euro. Uit de elf genomineerden kiest de jury binnen het bestuur van het Oranje Fonds de drie winnaars.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.