Mannen uit Drunen en België lichten Brabanders en Limburgers op voor 180.000 euro

18 januari 2016 om 16:23
nl
Een man uit Drunen en een man uit het Belgische Wijnegem zijn opgepakt, omdat zij meerdere mensen hebben opgelicht voor een totaalbedrag van 180.000 euro. De politie heeft de helft van dat bedrag inmiddels gevonden en in beslag genomen.
Profielfoto van van der Meer Christel
Geschreven door
van der Meer Christel

De slachtoffers investeerden geld, dat dat door de oplichters is verduisterd. Om wat voor investeringen het precies ging, kan de politie niet zeggen.
15 slachtoffersDe politie gaat uit van 15 slachtoffers, waarvan er acht aangifte hebben gedaan. De slachtoffers die aangifte hebben gedaan wonen in Brabant en Limburg. In één geval zou zijn gedreigd met een vuurwapen. De politie heeft een huiszoeking gedaan, maar daarbij is geen vuurwapen gevonden.
De politie pakte in november vorig jaar al de 30-jarige man uit Drunen op. De 46-jarige Belg werd vorige week maandag aangehouden. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij de oplichtings- en/of afpersingszaak. Beide verdachten wachten de zaak in vrijheid af.
Al meerdere aangiftes binnenAcht mensen hebben dus aangifte gedaan. Volgens de politie is het mogelijk dat er meer aangiftes volgen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.