Diefstal bouwmarkt Etten-Leur: acht maanden cel geëist tegen Roemeen

18 januari 2016 om 18:25
nl
Justitie heeft acht maanden celstraf geëist tegen een 22-jarige Roemeen. Volgens het Openbaar Ministerie pleegde de man samen met een compagnon een serie diefstallen bij bouwmarkten in Nederland, onder meer bij een bouwmarkt in Etten-Leur. De mannen namen onder meer kranen mee.
Profielfoto van te Veele Robert
Geschreven door
te Veele Robert

De Roemenen kwamen in de zomer van 2014 in beeld bij de politie en werden enige tijd door een observatieteam gevolgd. Op een dag in juli bezochten ze zelfs acht bouwmarkten. Maar ook schoenen- en kledingzaken stonden op hun boodschappenlijstje'.
Geprepareerde tassenDe man die maandag terechtstond, moest de spullen stelen die zijn compagnon had uitgezocht. Terwijl de kassière werd afgeleid, ging de verdachte er met de buit in geprepareerde tassen vandoor. De diefstallen werden met bewakingscamera's vastgelegd.
De auto van de mannen werden meerdere keren door de politie doorzocht. Daarbij werden dozen met kranen gevonden. De politie besloot vervolgens een opnameapparaat te plaatsen.
UitleveringDat de man maandag pas voor de rechter stond, komt omdat hij voortvluchtig was en uiteindelijk door Roemenië werd uitgeleverd aan Nederland. De andere Roemeen is vorig jaar al veroordeeld.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.