Christine le Duc sluit helft vestigingen in Nederland, ook vestiging Breda dicht - Omroep Brabant

Christine le Duc sluit helft vestigingen in Nederland, ook vestiging Breda dicht

18 januari 2016 om 19:32
nl
Christine le Duc gaat flink reorganiseren. De erotiekketen sluit in Nederland dertien van de 26 winkels, omdat deze door de toegenomen verkoop via internet niet meer winstgevend zijn. De vestiging van Christine le Duc in Breda sluit ook de deuren.
Profielfoto van van Doorn Bert
Geschreven door
van Doorn Bert

De vestigingen van de erotiekketen in Eindhoven, Den Bosch en Tilburg blijven open. In totaal gaan veertig van de tachtig arbeidsplaatsen verloren, meldde het bedrijf maandag. Maar gedwongen ontslagen zullen niet plaatsvinden.
De stap van Christine le Duc is de zoveelste tegenslag voor de Nederlandse winkelstraat, na het faillissement van onder meer Miss Etam, Schoenenreus, warenhuisketen V&D en de schoenenzaken van Macintosh.
Minder mensen in de winkels"Ook wij hebben te maken met minder mensen in de winkels'', stelt interimtopman Kees Vlasblom van het Duitse moederbedrijf Beate Uhse in een toelichting. Dat leverde in de zaken die dicht moeten jaarverliezen op van 70.000 tot 100.000 euro per winkel. Hij wijst er op dat de resterende winstgevende dertien filialen 'net op een betere plek' zitten dan de winkels die nu sluiten.
Het erotiekconcern sluit eind februari de filialen in Breda, Maastricht, Utrecht, Heerlen, Apeldoorn, Leeuwarden, Amersfoort, Hoorn, Delft, Enschede en Ede. Het filiaal aan het Spui in Amsterdam sluit in mei. Eind juni volgt een filiaal in Rotterdam. De spreiding over Nederland blijft volgens Vlasblom, met uitzondering van Limburg waar de winkels verdwijnen, verder intact.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.