Brabantse uitslagen Jupiler League: NAC verslaat FC Eindhoven, Helmond Sport toch onderuit

18 januari 2016 om 23:06
Een bijna compleet programma in de Jupiler League maandagavond. Alle Brabantse clubs kwamen in actie. NAC Breda won met 3-1 van FC Eindhoven. Helmond Sport verloor van Jong Ajax. Jong PSV pakte drie punten tegen MVV Maastricht.
Profielfoto van van Doorn Bert
van Doorn Bert

Omroep Brabant zette alle Brabantse uitslagen op een rijtje.
NAC Breda - FC Eindhoven: 3-1Luis Pedro wist maandagavond twee keer het net te vinden in het eerste helft voor NAC Breda. In de vierde en de achtste minuut scoorde hij. In de 23e minuut was het Kevin Brands die er 3-0 van maakte.
ZIE OOK: Bliksemstart helpt NAC Breda eenvoudig langs FC Eindhoven
Na rust moest Luis Pedrio het veld verlaten vanwege een rode kaart (58'). In de 60e minuut redde Jinty Caenepeel de eer voor Eindhoven.
Jong PSV - MVV Maastricht: 2-0Voor rust was de eindstand van 2-0 al bereikt. Jordy de Wijs (27') en Steven Bergewijn (41') scoorden.
ZIE OOK: Rentree Jetro Willems en debuut 'Beto' bij winnend Jong PSV
Sparta Rotterdam - RKC Waalwijk: 5-2In de eerste helft wist Sparta drie keer te scoren via Denzel Dumfries (28'), Roland Bergkamp (34') en Thomas Verhaar (41'). Na rust kwam RKC Waalwijk door twee doelpunten van Jonathan Kindermans (53' en 66') terug in de wedstrijd. Daarna wist Sparta haar voorsprong toch weer uit te bouwen door Michael Breuer (75') en Loris Brogno (80').
FC Den Bosch - FC Volendam: 0-0In Den Bosch werd er niet maandagavond niet gescoord. Beide clubs hielden een punt over aan het duel.
Helmond Sport - Jong Ajax: 2-3Lange tijd leek Helmond Sport drie punten over te houden aan de ontmoeting met Jong Ajax, maar toch waren het de Ajacieden die de punten meenamen naar Amsterdam. Door Sam Strijbosch (24') kwam Helmond Sport op voorsprong. Zakaria el Azzouzi (40') maakte er vervolgens 1-1 van. Voor rust was het Gyrano Kerk (41') die er 2-1 van maakte.
In de tweede helft kwam Jong Ajax door een eigen doelpunt van Steven Edwards in blessuretijd op 2-2. Daarna was het Zakaria el Azzouzi die ook nog de 2-3 maakte.
FC Oss - VVV-Venlo: 2-1Alle doelpunten vielen in de tweede helft in Oss. Fatih Kamaci (50') zorgde voor de 1-0. Een kwartier voor tijd maakte Tornino Hunte er 1-1 van. Vlak voor het einde (88') zorgde Richard van der Venne voor de knappe 2-1.