Varkenskoppen veilen op de Kopkesmert: 'Eenmaal, andermaal verkocht'

19 januari 2016 om 01:40
nl
Voor de 304e keer werden de varkenskoppen geveild werden in Groeningen op de Kupkesmert, maar voor Frans Kusters was het zijn laatste keer als veilingmeester. De opbrengst van de veiling gaat traditiegetrouw naar de Sint Antoniuskapel en van de varkenskoppen wordt net als altijd 'kopkaas' gemaakt.
Profielfoto van Habets Eefje
Geschreven door
Habets Eefje

Frans Kusters is al meer dan 25 jaar veilingmeester, maar maandag geeft hij het stokje over. "Het is mooi geweest. Volgend jaar ben ik er weer bij, maar dan zit ik lekker naast mijn vrouw. Dan kan ik ook een keer bieden."
Al was hij zevenhonderd euro, alles voor de kapelHet is volgens Frans tijd voor de volgende generatie. "Ik ben al zeventig jaar en ik kan me niet eens precies herinneren hoelang ik veilingmeester ben geweest." Maar vandaag mag hij nog veilen, en daar heeft hij nog genoeg stemgeluid voor. "Drie vijftig, eerste, tweede, drie vijftig derde maal. Jan proficiat."
Jan weet nog niet wat hij met de varkenskop gaat doen. "Inzouten denk ik." Maar het geld is het zeker waard, vindt Jan. "Al was het zevenhonderd euro, de opbrengst is toch voor de kapel."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.