‘Ik heb geen woorden’, Meester Bart raakt duizenden met Facebook-bericht over demonstratie Heesch

19 januari 2016 om 09:37
nl
De ongeregeldheden in Heesch van maandagavond hebben een gevoelige snaar geraakt bij Bart Ongering, ook wel bekend als Meester Bart. Op Facebook laat hij zijn afschuw blijken over de uit de hand gelopen demonstratie in het dorp. “Vandaag heb ik geen woorden”, schrijft de docent Engels in een kort bericht, dat door duizenden mensen wordt gedeeld en ‘geliket’.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Bij de demonstratie tegen de mogelijke komst van een asielzoekerscentrum in Heesch zijn maandagavond drie aanhoudingen verricht. Het protest liep uit de hand toen een deel van de ongeveer duizend demonstranten zich in de loop van de avond tegen de politie keerde. Ze gooiden met vuurwerk, stenen en eieren naar de politie en ME en het gemeentehuis.
Dat laatste schiet in het verkeerde keelgat bij Meester Bart. “Je gooit met vuurwerk, hangt dode varkens op. Dit allemaal omdat je geen onbeschaafde types in de buurt wilt hebben”, schrijft de Trouw-columnist. “Geloof mij, omdat ik een docent ben, zoek ik steeds de nuance in mijn woorden. Vandaag lukt het me niet.”
ZIE OOK: Demonstratie tegen azc Heesch loopt uit de hand: ME veegt plein schoon na vuurwerkbekogeling [VIDEO]
'IJzersterk verwoord'Meester Bart, die regelmatig gevraagd wordt om ergens te spreken, wordt overladen met duizenden positieve reacties. “Goed verhaal, lekker kort”, schrijft iemand. Een ander zegt: “IJzersterk verwoord, Bart. Ik ben het helemaal met u eens.”
De politie beëindigde in de loop van de avond de demonstratie, de ME veegde daarna het plein bij het gemeentehuis schoon. Volgens de politie werd het na de actie van de ME grotendeels weer rustig op het plein. Het gemeentebestuur van Heesch wil de komende maximaal tien jaar maximaal vijfhonderd vluchtelingen opvangen in het dorp.[YouTube:body:https://youtu.be/7y9afdNKlpY]
Voor meer over de vluchtelingencrisis, zie onze themapagina: omroepbrabant.nl/vluchtelingen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.