NAC onder Dijkhuizen: ruim twee keer zoveel overwinningen als onder Maaskant

19 januari 2016 om 10:05
nl
Een terugkeer in de eredivisie is nog lang niet zeker voor NAC Breda, maar sinds Marinus Dijkhuizen in Breda aan het roer staat, komt het wél steeds een klein stapje dichterbij. In negen wedstrijden haalde de nieuwe trainer maar liefst 21 punten punten. Ter vergelijking: Onder Maaskant kwam NAC in evenveel duels tot slechts dertien punten.
Profielfoto van Smit Mattijs
Geschreven door
Smit Mattijs

Glunderend liep Marinus Dijkhuizen maandagavond van het veld af. Het was wéér een mooie avond geweest voor hem. Geen moment kwam NAC in de problemen tegen FC Eindhoven. En dus was de 3-1 zege voor de ploeg van Dijkhuizen even verdiend als belangrijk.
Winnen hoort weer bij NACIn Breda lijken ze er inmiddels weer aan te wennen. Winnen hoort weer bij NAC. Met zeven zeges en twee nederlagen uit negen duels, presteert de ploeg onder Dijkhuizen kampioenswaardig.
Dat zullen de Bredanaars nog wel even vol moeten houden, want voor de koppositie écht in zicht komt, zal eerst afgerekend moeten worden met de slechte resultaten van het begin van het seizoen.
WegpoetsenIn eveneens negen wedstrijden kwam NAC Breda onder Robert Maaskant namelijk maar tot drie overwinningen. En voordat die cijfers zijn weggepoetst, moet de ploeg nog wel even blijven winnen.
Overigens is Dijkhuizen niet de best presterende NAC-trainer dit seizoen. Interim-coach Eric Hellemons stond twee wedstrijden aan het roer en won beide duels.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.