Video

Er kan weer geschaatst worden in Bladel

19 januari 2016 om 16:02
nl
Er kan weer geschaatst worden in Bladel. De zon scheen vandaag zo hard, dat het ijs te zacht was om op te schaatsen, zo midden op de dag. Maar de zon is weg, de vorst is terug, dus de ijsbaan bij de Torendreef kan weer gebruikt worden.
Profielfoto van Janssen Hans
Geschreven door
Janssen Hans

Tot half een, een uur, in de nacht van maandag op dinsdag, is Jules Broens met twee andere vrijwilligers in de weer geweest om de ijsvloer gereed te maken.
“We zijn er toen bewust mee gestopt om de natuur zijn werk te laten doen. Het ijs moet wel goed hard kunnen worden”, aldus Broens, die niet te vroeg wil juichen. Immers, ook maandag was hij optimistisch. “Op een bepaald moment moest ik de mensen echter van de baan af halen, omdat het te gevaarlijk werd en het ijs kapot ging. Van mij mag de zon dus wegblijven, achter de bewolking, maar ja, dat heb je niet in de hand.”
'In februari schaatsen kan ook nog'En och, als het ook deze dinsdag onverhoopt snel voorbij zou zijn, dan gaat Broens echt niet bij de pakken neerzitten, zo liet hij eerder op de dag weten. De winter staat nog in de kinderschoenen, weet hij uit ervaring. “Twee jaar geleden hebben we in februari nog twee weken kunnen schaatsen. Wij zijn zo gek dat we ons niet gauw uit het veld laten slaan.”
Bij een schaatsbaan hoort ook koek en zopie. Zelfs hierin heeft Broens voorzien: “Ik zorg ervoor dat er chocolademelk is. En mocht er in het weekend geschaatst kunnen worden, dan zal er meer te koop zijn.”
Schaatsen in plaats van gym   Kinderen en andere mensen die aan de Torendreef hun ijzers willen onderbinden, komen dus niks te kort deze dagen in Bladel. “Ik weet dat bijvoorbeeld de Mariaschool deze dinsdag een studiemiddag heeft. Het kan dus druk worden en ik verwacht dat een aantal scholen in plaats van de gebruikelijke gymlessen kiest voor schaatsen”, aldus Broens, wiens woorden worden bevestigd door een medewerkster van de Mariaschool.  
IJspret in HelmondAan de Rivierensingel in Helmond kan ook geschaatst worden. Organisator William Engelen rekent op een drukke middag, omdat de baan in een deel van de stad ligt waar veel scholen zijn gevestigd. Ook bij het Tienerhuis in Brouwhuis is een leuke ijsbaan aangelegd waarop al volop geschaatst wordt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.