Brandveiligheid in zorginstellingen weer op orde, meldt provincie

19 januari 2016 om 11:49
nl
De brandveiligheid van zorginstellingen in Brabant is er vorig jaar op vooruit gegaan. In 2014 werden er in veel centra nog ernstige tekortkomingen geconstateerd. Ook was er een fors risico op slachtoffers bij een eventuele brand.
Profielfoto van Janssen Hans
Geschreven door
Janssen Hans

Hercontroles hebben er inmiddels toe geleid dat de situatie sterk is verbeterd. De provincie meldt dit. Zij had het toezicht van 29 gemeenten onder de loep genomen.
Branden ondanks maatregelenOndanks maatregelen brak in een aantal zorginstellingen brand uit. Dit was onder meer het geval in zorgcentrum Vitalis Wilgenhof in Eindhoven en Den Haagacker in Valkenswaard.
De steekproef van de provincie volgde op een onderzoek van het ministerie van Binnenlandse Zaken in 2013. In de provinciale studie stond onder meer dat gemeenten geen of onvoldoende toezicht houden op (brandveilig gebruik van) gebouwen. Hierbij werden 58 zorginstellingen bezocht. Uit hercontroles, vorig jaar, bleek dat alle gemeenten actie hebben ondernomen om de gesignaleerde tekortkomingen aan te pakken. En dat hebben ze goed gedaan. Een woordvoerder van de provincie laat weten dat zorginstellingen in gemeenten waar nog geen onderzoek is geweest, niet alsnog op eenzelfde manier zullen worden bezocht. Ze zullen wel worden 'meegenomen' in regulier toezicht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.