Mislukte moordaanslag in Boekel: vermoedelijke schutter uit Oss opgepakt dankzij Bureau Brabant

19 januari 2016 om 12:12
nl
De politie heeft dinsdagochtend in alle vroegte een 44-jarige man uit Oss opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de mislukte moordaanslag op een varkensboer in Boekel. Dat heeft een politiewoordvoerder gezegd tegen Omroep Brabant. Het onderzoeksteam is al ruim een half jaar bezig met het onderzoek. Meer arrestaties worden niet uitgesloten. “Dit is een hele ernstige zaak die ons volledige aandacht heeft”, verzekert politiewoordvoerder Henri van Pinxteren.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Het slachtoffer werd op 15 augustus vorig jaar door een onbekende man bedreigd met een automatisch vuurwapen. De varkensboer ontsnapte aan de dood doordat de mitrailleur van de verdachte het niet deed. Na de mislukte moordaanslag ging de verdachte er op een scooter vandoor.
De politie begon onmiddellijk een groot onderzoek en besteedde aandacht aan de zaak in opsporingsprogramma’s Bureau Brabant en Opsporing Verzocht. Dat leverde uiteindelijk meer dan 300 tips op. “We zijn de relatie van de verdachte met de varkensboer aan het onderzoeken. We hebben een vermoeden dat de verdachte ook daadwerkelijk de man is die met het wapen heeft gedreigd.”
ZIE OOK: Aan dood ontsnapte varkensboer (45) blij met honderden tips en bewaking politie: ‘Het komt goed’
Mogelijk zakelijk conflictDankzij die tips kreeg de politie de verdachte in het vizier. Mogelijk heeft de aanslag te maken met een conflict in de zakelijke sfeer. “Het slachtoffer is een succesvol zakenman en heeft verschillende bedrijven in Boekel. Misschien heeft dat ergens kwaad bloed gezet.” Waar het wapen is gebleven, is nog niet duidelijk.
Meer arrestaties in deze zaak worden niet uitgesloten. Bronnen binnen Boekel en omgeving zeggen dat een bedrijfsovername uit de hand zou zijn gelopen. De 45-jarige varkensboer liet aan Omroep Brabant weten zich weer veilig te voelen door de strenge politiebewaking.
ZIE OOK: Ontsnapt aan moordaanslag met mitrailleur in Boekel, boer leeft in doodsangst: ‘Wegwezen, dacht ik’[YouTube:body:https://youtu.be/DVfbaq6wC00]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.