Volgende klap voor winkelbranche? Medewerkers Xenos krijgen woensdag ‘een mededeling’ te horen

19 januari 2016 om 13:10
nl
Vakbond CNV maakt zich zorgen over de situatie bij de Waalwijkse winkelketen Xenos. De verkoper van huishoudelijke artikelen komt woensdagavond met een mededeling aan het personeel, bevestigde een woordvoerdster van het bedrijf dinsdag na een bericht van Elsevier.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

"Als zo'n bericht naar buiten komt, betekent dat meestal niet veel goeds'', laat CNV-bestuurder Martijn den Heijer weten. De Nederlandse detailhandel staat de laatste tijd zwaar onder druk. Xenos' zusterketen Blokker moest vorig jaar ook al ingrijpen. Het bedrijf schrapte toen ongeveer vierhonderd banen.
Mogelijk komt er nu ook een reorganisatie bij Xenos, dat eveneens onderdeel is van Blokker Holding. Het enige wat de woordvoerster over de mededeling wil zeggen is dat het geen faillissement betreft. Ze benadrukte daarbij dat het bedrijf eerst het eigen personeel wil informeren.
ZIE OOK: 'Xenos zorgt met stille reorganisatie voor onrust onder personeel’, zegt FNV Handel
Vakbond FNV is niet geïnformeerd over de personeelsbijeenkomsten van woensdagavond of over de inhoud van de mededeling. De bond vermoedde al eerder dat er bij Xenos een 'stille reorganisatie' aan de gang is. Gesprekken tussen de vakbond en het concern over een reorganisatie leidden echter tot niets.
Xenos telt zo'n 250 winkels, waarvan een kleine tweehonderd in Nederland en de rest in Duitsland. Bij de keten werken ongeveer 3500 mensen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.