Provincie Brabant investeert tonnen in wetenschappelijk zwembad Eindhoven - Omroep Brabant
Video

Provincie Brabant investeert tonnen in wetenschappelijk zwembad Eindhoven

19 januari 2016 om 16:38
nl
Zwembad de Tongelreep heeft ruim één miljoen liter water tijdelijk opgeslagen in een (momenteel) niet gebruikt buitenbad. Het water is afkomstig uit het trainingsbad, waar normaal de zwemmers van het NTC Eindhoven trainen. In het nu leeggepompte bad wordt voor honderdduizenden euro's nieuwe wetenschappelijke apparatuur geplaatst voor onderzoek om 'onze' zwemmers nog beter te laten presteren.
Profielfoto van Bartol Rob
Geschreven door
Bartol Rob

Bewegingswetenschappers uit de hele wereld kijken met argusogen naar de ontwikkelingen bij het zwem- Innosportlab Eindhoven. Het hele zwembad is leeg gepompt en op de wanden en bodem wordt een dubbele boden en dubbele wanden opgebouwd.
Concurrentie op wetenschappelijke achterstand gezetDoor de investering van de provincie Brabant wordt het Innosportlab (opnieuw) het belangrijkste zwemlab van de wereld. "Eindhoven stond al op de wereldkaart in de zwemwereld", zegt zwembadbaas Jos van Gennip.
"Maar, met deze investeringen zullen de concurrerende zwemlanden opnieuw op een wetenschappelijke achterstand worden gezet. Ik ben hartstikke trots", laat de zwembadbaas weten.
Big Brother onder waterEen zwemmer kan straks worden gevolgd door tientallen camera's en bewegingssensoren die verborgen zitten in de dubbele wanden. De beelden kunnen worden gemaakt uit alle denkbare hoeken om vervolgens te analyseren.  
Al met al moeten de investeringen leiden tot nog meer kans op een gouden medaille op de Olympische Spelen. Daarnaast is het de bedoeling dat onderzoekresultaten verkocht kunnen worden aan bijvoorbeeld makers van slimme camera's en andere wetenschappelijke instituten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.