KBO daagt ouderen uit: na carnaval 40 dagen geen druppel

19 januari 2016 om 17:28
nl
Ouderenbond Unie KBO uit Den Bosch daagt ouderen uit om na carnaval 40 dagen lang geen alcohol te drinken. In Nederland lopen naar schatting 150.000 probleemdrinkers van 55 jaar en ouder rond. Het alcoholgebruik onder ouderen stijgt al jaren en met deze campagne wil Unie KBO ouderen waarschuwen om niet van gezelligheidsdrinker een probleemdrinker te worden.
Profielfoto van Heyster Saskia van
Geschreven door
Heyster Saskia van

De stijging van het alcoholgebruik onder ouderen komt volgens Unie KBO omdat de senioren van nu zijn opgegroeid in een tijd dat alcoholgebruik volledig geaccepteerd was.
"Voor veel gepensioneerden is het eeuwige weekend aangebroken", vertelt Manon Vanderkaa, directeur Unie KBO. "Maar tegelijkertijd worstelen ze met de veranderingen van het ouder worden. Ze missen het contact met collega's, een zinvolle bezigheid, idealen en lichamelijke kracht. Drank kan dan de oplossing lijken."
Zilveren druppelOuderen die meedoen kunnen via een speciale site gratis een zilverkleurig speldje aanvragen met een druppel erop. "Dat opent het gesprek en maakt het initiatief herkenbaar voor de omgeving", zegt de bond.
De actie van de Unie KBO loopt in de vastentijd, vanaf Aswoensdag (10 februari) tot Pasen op zondag 27 maart. Dat zijn 46 dagen, omdat er zes zondagen in deze periode vallen.
Op die zondagen mogen de ouderen die meedoen dan wel een glaasje. Zolang het maar gezellig blijft.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.