Video

Helmond Sport snakt naar een nieuw onderkomen 'Soms schaam je je een beetje voor dit stadion'

19 januari 2016 om 21:09
nl
Helmond Sport krijgt een nieuw stadion. Tenminste, als de plannen die dinsdagavond aan de Helmondse raadscommissie werden gepresenteerd, werkelijkheid worden.
Profielfoto van van der Straaten Agnes
Geschreven door
van der Straaten Agnes

Het stadion moet naast het oude stadion op sportpark De Braak in Helmond komen. Het nieuwe sportpark moet ook onderdak bieden aan scholen, verenigingen en bijvoorbeeld medische posten, zegt voorzitter Philip van Esch. "Maar de plannen zijn nog in een pril stadium."
AantrekkelijkVooral de samenwerkingspartners, voornamelijk de scholen, noemt de voorzitter aantrekkelijk. Ook de locatie stemt hem positief. "Het is fijn dat het stadion midden in de wijk blijft."
Ger de Wilde, voorzitter van de Stichting Belangen Helmond Sport, dat eigenaar is van het stadion, vindt dat de club toe is aan een nieuw onderkomen. "Soms schaam je je een beetje voor hoe het oude stadion er uit ziet. Door sommige kozijnen kun je je vinger steken en een aantal zaken zijn gewoon kapot."
Kale kleedkamersIn de kleedkamer van de gasten staat Ger de Wilde naar de muren te zwaaien. "Kijk, dit is ontzettend kaal, weer een voorbeeld dat Helmond echt toe is aan een nieuw stadion."
In Helmond wordt al jaren gesproken over een nieuw stadion. Maar, zo zegt De Wilde, nu gaat het écht gebeuren. "Iedereen is enthousiast, dat scheelt. En we betrekken het hele gebied bij het plan. Ik ben zeer positief, over vier of vijf jaar sta ik te juichen in de skybox van de nieuwe Helmondse voetbaltempel!"

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.