Video

Middelkoop naar tweede ronde van het dubbelspel op Australian Open: 'Hier heb ik van gedroomd'

20 januari 2016 om 06:42
nl
Tennisser Matwé Middelkoop uit Breda heeft de tweede ronde van de Australian Open bereikt in het dubbelspel. Hij won in Melbourne met zijn Russische partner Michail Elgin van het Argentijns-Portuguese duo Leonardo Meyer en Joao Sousa met 6-3, 2-6 en 6-3.
Profielfoto van van der Meer Christel
Geschreven door
van der Meer Christel

De eerste set wonnen de Bredanaar en de Rus met 6-3. De tweede set ging met 6-2 naar de Argentijn en de Portugees. Uiteindelijk wisten Middelkoop en Elgin de winst naar zich toe te trekken door de derde set met 6-3 te winnen.
Tactisch gespeeldHet is voor het eerst dat Middelkoop meedoet aan een grandslamtoernooi. "Het ging geweldig. Het was mijn debuut op een grand slam met een partner waar ik nooit eerder mee heb gespeeld, maar ik was vanaf minuut één scherp", blikt Middelkoop terug op zijn partij.
De tegenstanders van Middelkoop zijn geen ervaren dubbelspelers. Daar profiteerden hij en zijn partner van. "We pasten als dubbelaars wat meer tactiek toe. Wat veldspel en wisselingen, lijnen die je normaal in de single niet volgt, maar wel in tijdens dubbels", is de verklaring voor de eerste zege van het Middelkoop op een grand slam.
Niet verder kijkenEn die eerste zege smaakt naar meer. Toch wil de tennisser uit Breda niet verder kijken dan de volgende tegenstander. Want: "Dat is natuurlijk heel gevaarlijk. Je moet het gewoon per ronde houden. Hoewel het natuurlijk heel mooi zou zijn als we de kwart- of de halve finale zouden halen."
Maar voorlopig kijkt hij dus niet verder dan de volgende ronde. "Overmorgen moeten we spelen tegen twee sterke koppels. Dat wordt een zware kluif."
Van gedroomdEn mocht hij dat duel verliezen dan kan Middelkoop toch terugkijken op een bijzonder toernooi. Een debuut waar hij van droomde. "De entourage hier is heel anders dan op toernooien waar ik normaal speel. De druk is ook groter. Maar als je dan presteert en de tweede ronde haalt, dat is geweldig. Hier kan ik alleen maar van dromen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.