Catharina Ziekenhuis in Eindhoven moet komende jaren flink bezuinigen

20 januari 2016 om 09:20
nl
Het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven gaat de komende drie jaar 24 miljoen euro bezuinigen. Het ziekenhuis doet dit om niet in de rode cijfers terecht te komen. "We zijn nu financieel gezond ziekenhuis en dat willen we ook graag blijven", zegt een woordvoerder van het ziekenhuis.
Profielfoto van van der Meer Christel
Geschreven door
van der Meer Christel

Daarnaast wil het ziekenhuis ook geld investeren om zich te verder te kunnen specialiseren op het gebied van hart- en vaatziekten en kanker. "Op dat gebied willen we de ambities waar kunnen blijven maken. Dus daarom moeten we op andere plekken bezuinigen", legt hij uit.
Het is nog niet duidelijk hoe de bezuinigingen er precies uit komen te zien. De komende maanden wordt daar naar gekeken. "De plannen zijn wel dat de bezuinigingen gaan in de richting van overhead en inkoopkosten."
Niets bekend over gedwongen ontslagenHalverwege dit jaar zal daar meer over bekend worden. Of er gedwongen ontslagen vallen is nog niet bekend. "De plannen zijn nog te prematuur. Daar kan ik nu echt nog niets over zeggen", aldus de woordvoerder.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.