Winkels en honderden banen weg bij Scapino, goede hoop op doorstart van Manfield en Dolcis

20 januari 2016 om 11:47
nl
Bij Scapino verdwijnen minstens tweehonderd banen en mogelijk zestig winkels. Dit komt door de verkoop van de schoenenketen aan Zire bv, dat al onder de naam Ziengs schoenen verkoopt in ons land. De curatoren van de failliete Macintosh Retail Group, waar Scapino onder valt, hebben dit bekendgemaakt.
Profielfoto van Janssen Hans
Geschreven door
Janssen Hans

Waar de klappen bij Scapino vallen, is nog niet bekend. Bij het concern werken nu, verspreid over zo'n tweehonderd zaken, ongeveer tweeduizend mensen. Met Zire is afgesproken dat 140 tot 180 winkels worden overgenomen. Scapino telt nu 24 vestigingen in Brabant.
'Verkoop andere delen vergevorderd'De curatoren melden ook dat ze vergevorderd zijn met de verkoop van grote delen van onder meer Manfield, Dolcis, Invito en PRO Sport. De hoofdvestiging van deze schoenenwinkels staat in Den Bosch.
De curatoren, Ben Meijs en John Huppertz, verwachten binnenkort meer bekend te kunnen maken. "We hebben goede hoop dat nagenoeg alle formules in de markt kunnen blijven en dat met deze transacties een aanzienlijk deel van de werkgelegenheid bij deze formules kan worden behouden."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.