Lekker cool! Schaatspret voor kinderen in Bladel, ijsmeester geëmotioneerd

20 januari 2016 om 12:37
nl
Wat er de komende weken ook gaat gebeuren, deze winter kan voor Jules Broens uit Bladel niet meer kapot. Voor de derde dag op rij heeft hij er, met enkele andere doorzetters, voor gezorgd dat er geschaatst kan worden. Door jong en oud. En hoe!
Profielfoto van Janssen Hans
Geschreven door
Janssen Hans

‘Vet cool’. ‘Let it go’. De kinderen van de Mariaschool kunnen hun lol deze woensdagmorgen niet op. Met vallen en opstaan meters maken op een ijsbaan is toch veel leuker dan de gebruikelijke gymlessen.
Dikke pretRoy Vissers, gymleerkracht aan deze school, kan er goed mee leven. Hij geniet ervan hoe ‘zijn’ kroost zich uitleeft op de ijsbaan. Met vallen en opstaan. Krassend, ijshockeyend, capriolen uithalend: het is echt dikke pret.
Maar Jules Broens blijft de man die het meest geniet van allemaal. De ijsmeester kan zijn tranen niet bedwingen: “Ik doe dit zó graag."
Zon vervelende spelbrekerZowel maandag- als dinsdagmiddag was de zon nog een vervelende spelbreker, maar dinsdagavond konden de ijzers weer ondergebonden worden. De vloer is aangelegd op een speelveld dat vaker voor kinderactiviteiten wordt gebruikt.
Broens: "Het was geweldig, er hebben hier 's avonds twee- tot driehonderd mensen geschaatst. Daar doe je het allemaal voor.” Hoe kort het plezier dan ook was, want voorlopig gaat het niet meer zo hard vriezen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.