Video

Knuffelvarken achtergelaten na demonstratie: 'Heesch is tegen geweld', zo kan het ook

20 januari 2016 om 12:29 • Aangepast 21 november 2020 om 13:17
nl
Hoe groot kan contrast zijn. Terwijl het gemeentehuis in Heesch wordt ontdaan van de sporen van de uit de hand gelopen demonstratie van afgelopen maandag tegen de komst van vluchtelingen, zit er tegenover het gebouw een roze pluchen varken op een bank. Met in zijn pootjes een bord met erop de tekst ‘Heesch is tegen geweld’.
Profielfoto van Janssen Hans
Geschreven door
Janssen Hans

Zo kan het dus ook. Een week geleden gebruikten tegenstanders van een asielzoekerscentrum een dood varken als actiemiddel.

Wachten op privacy instellingen...

Onbekend wie achter acties zitHet dier werd opgehangen aan een tak van een boom op de plek waar de opvang voor 500 vluchtelingen zou moeten komen. Het is officieel niet bekend wie achter deze actie zit, al wist de Volkskrant wel te melden dat het om de 25-jarige Joep van der Molen gaat.
Het is evenmin duidelijk wie het knuffelbeestje op de bank aan De Misse heeft gelegd. In ieder geval heeft hij of zij een positiever signaal af willen geven.

Wachten op privacy instellingen...Grote commotieBurgemeester en Wethouders van de gemeente Bernheze, waar Heesch onder valt, maakten vorige week bekend dat ze gedurende tien jaar vijfhonderd asielzoekers willen huisvesten aan de Ruitersweg-West. Het plan leidde direct tot grote commotie in het dorp. Afgelopen maandag moest de Mobiele Eenheid nog charges uitvoeren bij een demonstratie tegen de eventuele komst van honderden vluchtelingen. Een eerste van twee informatie-avonden, dinsdagavond in Heesch, verliep wel rustig.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.