Baby en peuter alleen gelaten in huis met wietkwekerij, politie draagt ze over aan Jeugdzorg

20 januari 2016 om 23:21
nl
De politie heeft dinsdagavond twee kinderen uit Eindhoven overgedragen aan Bureau Jeugdzorg. De kinderen werden achtergelaten gevonden in het huis waar ze met hun ouders woonden. Het ging om een baby van enkele maanden en een kind van ongeveer anderhalf jaar oud. In het huis werd ook een wietkwekerij gevonden.
Profielfoto van Janssen Hans
Geschreven door
Janssen Hans

Een pakketbezorger had de politie gealarmeerd. Er werden in totaal 125 wietplanten gevonden. Anderhalf uur nadat de politie het huis in Eindhoven-Noord was binnen gegaan, kwamen de ouders thuis. Zij zijn aangehouden.
Huilend kind in box, slapend kind in bedDe pakketbezorger meldde de politie rond halfacht dat hij had gezien dat er in het huis een box stond met een huilend kind erin. Ondanks aanbellen deed er niemand open. Ook niet toen agenten aanbelden.
De agenten forceerden de voordeur waarna ze een baby van enkele maanden oud in een box in de woonkamer vonden. In een slaapkamer lag nog een kind van ongeveer anderhalf jaar oud alleen in bed. Er waren verder geen mensen in huis.
Jeugdzorg laat weten dat het op zich goed gaat met de kinderen en dat ze op dit moment zijn ondergebracht bij een pleeggezin.
Hennepkwekerij op zolderDe agenten kwamen daarna via een deur in de kinderkamer op de zolder terecht. Daar vonden ze de 125 cannabisplanten.
Rond negen uur kwamen de ouders thuis. De 24-jarige man en 22-jarige vrouw zijn opgepakt vanwege de hennepkwekerij en ingesloten voor verder onderzoek. Woensdagmiddag zijn zij weer vrijgelaten.
De kwekerij is geruimd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.