Video

De gegooide eieren tegen het gemeentehuis in Heesch zijn maar moeilijk te verwijderen

20 januari 2016 om 18:00
nl
In Heesch werd woensdag een poging gedaan om de gevel en ramen van het gemeentehuis te reinigen. Die zitten na de demonstratie tegen de komst van een azc maandag onder het eierstruif van alle gegooide eieren. Een moeilijke schoonmaakklus. Het opgedroogde struif is namelijk bijna niet te verwijderen.
Profielfoto van Bartol Rob
Geschreven door
Bartol Rob

Met de inzet van veel materieel is schoonmaakbedrijf Nellen woensdag de strijd aangegaan met het opgedroogde eierstruif. Van onder tot boven zit het gemeentehuis van de gemeente Bernheze onder die troep.
Poetsen, krabben en spuiten"Het is een pittige klus omdat eieren verwijderen niet het meest makkelijke is", vertelt Angel Nellen van het schoonmaakbedrijf.
Met stoom en heet water, onder hoge druk, probeert het bedrijf de troep van de ramen en gevels te krijgen. "Het ei trekt in de natuursteen en dat is echt een probleem. De ramen maken we schoon door te krabben, spuiten en te zemen."
PindakaasDames die toevallig in de buurt van het gemeentehuis lopen en allemaal jarenlang ervaring hebben met schoonmaken, beamen stuk voor stuk dat eierstruif verwijderen een moeilijke klus is. De aanbevelingen variëren van 'een sopje' tot 'pindakaas er op smeren' of 'het er afkrabben'.
Dat pindakaas de oplossing zou zijn om eierstruif weg te krijgen, wordt door het schoonmaakbedrijf afgedaan als 'prietpraat'. Ze doen het wel op hun eigen manier.
Maar om nou te zeggen dat deze klus 'een eitje' is, nee, dat zeker niet.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.