Twee opgepakte relschoppers Heesch op vrije voeten, politie sluit meer aanhoudingen niet uit

20 januari 2016 om 17:48
nl
Twee van de drie mannen die maandag werden opgepakt bij de demonstratie tegen de mogelijke komst van een azc in Heesch worden weer vrijgelaten. De derde, een 20-jarige man uit Oss, wordt donderdag voorgeleid. De mannen worden alledrie verdacht van openlijke geweldpleging.
Profielfoto van Nagtzaam Pepijn
Geschreven door
Nagtzaam Pepijn

De politie is bezig met een onderzoek naar de rellen die maandag plaatsvonden bij het gemeentehuis in Heesch. De drie relschoppers die opgepakt werden komen uit Geffen en Oss.
Meer aanhoudingenDe politie sluit niet uit dat er nog meer mensen aangehouden zullen worden. Op dit moment worden beelden van de rellen geanalyseerd. Later wordt dan bekeken of er nog onderzoeken doorgezet gaan worden.
Ook heeft de politie nog geen aangiftes gedaan. Een woordvoerder laat weten dat ze wel verwachten dat deze nog zullen volgen. Maandag liep de demonstratie volkomen uit de hand op het plein voor het gemeentehuis. Zo’n 1000 demonstranten verzamelden zich daar.
Protest liep uit de handDaarmee wilden ze protesteren tegen het plan van de gemeente om de komende tien jaar 500 asielzoekers op te vangen  aan de Ruitersweg-West. Het begon relatief rustig, maar later sloeg de vlam in de pan. Er werden houtblokken, vuurwerk en eieren naar de ME en het gemeentehuis gegooid.
Burgemeester Marieke Moorman kondigde om negen uur een noodbevel af waarmee de politie extra bevoegdheden kreeg om de orde te herstellen. De Mobiele Eenheid voerde meerdere charges uit om het plein schoon te vegen.
Harm Ruijs, initiatiefnemer van de oorspronkelijke demonstratie, baalt van het uit de hand lopen van de demonstratie. "Het is bijzonder spijtig dat dit is gebeurd. We hadden het stoer gevonden als dit op een normale manier was gegaan. We nemen afstand van deze acties.''
Onrust in HeeschDe mogelijke komst van een azc houdt de gemoederen in het dorp al een paar dagen flink bezig. Eerder al werden in de buurt van de toekomstige opvang spandoeken geplaatst en ook werd er een dood varken als protestsignaal in een boom gehangen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.