Zeker twaalf ooievaars neergestreken op vuilstort de Spinder Tilburg

20 januari 2016 om 18:52
nl
Een flinke groep van zeker twaalf ooievaars is woensdag neergestreken op het dak van vuilstort de Spinder aan het Buitengebied Noordwest in Tilburg. De ooievaars zaten allemaal op een rij, wat een mooi plaatje oplevert.
Profielfoto van Juda Peter
Geschreven door
Juda Peter

Het is een opmerkelijk aangezicht. Meeuwen zien we vaker rondcirkelen rond vuilhopen op zoek naar iets eetbaars. Ook andere vogels strijken nog wel eens neer.
Op zoek naar etenMaar ooievaars. En dan zoveel. Dat zien we niet vaak. De beesten zullen op zoek zijn naar eten. Een voorraadje voor de grote reis die ze op het punt staan te ondernemen.
Ooievaars trekken in de winter weg en gaan dan in Afrika zitten wachten tot het weer bij ons weer aangenaam is. Nu de kou eindelijk zich laat voelen, gaan ooievaars zich klaarmaken voor de lange tocht.
Tussenstop in SpanjeDaarom houden ze zich op bij vuilnisbelten, waar de vogels hun eten vinden en zich zo goed volgegeten op kunnen maken voor de reis naar Afrika. Normaal maken ze een tussenstop in Spanje waar ze bijtanken voor de laatste etappe.
We zien ze in de lente weer terug. Dan niet op de vuilstortplaats. Maar in een nest.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!