Video

Schermer Bas Verwijlen moet spaarpot omkeren om naar Spelen in Rio te gaan: 'Heb het er voor over'

20 januari 2016 om 19:09
nl
Bas Verwijlen zoekt nog altijd financiële ondersteuning voor zijn doel om deze zomer naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro te kunnen. Omdat de schermer uit Oss geen geld meer krijgt van de schermbond en de sportkoepel NOC/NSF moet hij zijn spaargeld aanwenden. Verwijlen is sportief op de goede weg en de kans is groot dat hij zich voor half maart heeft gekwalificeerd voor Rio 2016. "Ik denk dat ik de enige olympische sporter ben die zich bijna heeft gekwalificeerd, maar geen geld krijgt."
Profielfoto van Strater Ronald
Geschreven door
Strater Ronald

De kosten voor alle trainingen en wedstrijden in zijn 'Road to Rio' draagt Bas Verwijlen al een tijdje zelf. Zijn plan om één of meerdere sponsors te vinden, loopt nog niet op rolletjes. En dus plundert hij noodgedwongen zijn spaarrekening. Vreemd voor een sporter die al met een half been op de Spelen in Rio staat.
'Extra mooi als ik me kwalificeer'"Ja, maar zo simpel is het", zegt Bas Verwijlen."Ik heb het er voor over omdat ik een droom heb. En die is om mijn beste schermen in Rio te laten zien. Het is soms wel lastig, want ik moet naast het schermen mijn aandacht ook richten op het zoeken naar sponsors."
"Ik denk dat ik de enige olympische sporter ben die zich bijna heeft gekwalificeerd, maar geen geld krijgt", vervolgt de schermer uit Oss. "Maar ik heb het er graag voor over. Het is straks extra mooi als ik me op deze manier kwalificeer voor Rio. Dan komt er vast wel een leuke partij die mij alsnog wil ondersteunen."
SpannendHalf maart is duidelijk of Verwijlen naar de Spelen in Rio mag. Hij heeft nog drie wereldbeker-wedstrijden voor de boeg om dat voor elkaar te boksen, in Duitsland, Canada en Hongarije. Verwijlen moet uiteindelijk tot de twee beste schermers van Europa behoren. "Het is spannend", zo zegt hij. "Maar als ik vrijdag in Duitsland een goed resultaat haal, kan het bijna niet meer stuk."
Verwijlen deed al twee keer eerder mee aan de Olympische Spelen. In 2008 haalde hij de kwartfinale en in 2012 reikte hij tot de laatste zestien.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.