Video

Bossche jongen heeft succes: van marktkoopman naar danser bij Introdans

20 januari 2016 om 20:03
nl
Drie jaar lang stond hij op de markt in Den Bosch tomaten en bloemkolen te verkopen. Een baantje waar hij van genoot. Woensdag komt Jurriën Schobben weer naar Den Bosch. Maar nu niet als marktkoopman. Jurriën staat op het podium van Theater aan de Parade in de voorstelling 'Sapperdeflap' van Introdans. Van groenteman tot danser!
Profielfoto van Windhorst Peter Pim
Geschreven door
Windhorst Peter Pim

Even eerlijk: Jurriën was ook in zijn tijd als marktkoopman al danser. Hij studeerde aan de Nationale Ballet Academie in Amsterdam en kwam op de markt terecht omdat hij, zoals zo veel studenten, een baantje zocht. "Je weet wel, om kleren te kopen en zo," zegt hij zelf. En Den Bosch was nou eenmaal de plaats waar zijn ouders woonden.
Vaste danser bij IntrodansEen baantje om kleren te kopen, heeft Jurriën nu niet meer nodig. Van de vijfhonderd dansers die zich per jaar in Arnhem bij Introdans melden, krijgen er twee een baan als danser. Al weer zes seizoenen geleden was Jurriën er daar een van. Hij danst in de groep van twaalf dansers die de familievoorstellingen van Introdans maken.
Zondag staat Jurriën in Eindhoven op de planken. Woensdag in Den Bosch, "Het is toch een soort thuiskomen," zegt hij er zelf over. Zijn ouders én zijn vrienden komen kijken. "Ik heb er zin in."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.