Video

Informatieavond over komst asielzoekers in Oosterhout druk bezocht en rustig verlopen

20 januari 2016 om 23:59 • Aangepast 21 november 2020 om 13:16
nl
Een informatieavond in Oosterhout over de komst van zeventig jonge alleenstaande asielzoekers is woensdagavond probleemloos verlopen. De gemeente had strenge veiligheidsmaatregelen getroffen en dat heeft gewerkt.
Profielfoto van Marcel Huisman
Geschreven door
Marcel Huisman

Bezoekers moesten zich bij de ingang legitimeren en werden geregistreerd op formulieren. Ook was er veel politie op de been en hielden beveiligers een oogje in het zeil. In totaal kwamen ruim zeshonderd mensen op de informatieavond af. Die waren niet allemaal tevreden met het verloop van de avond.

Wachten op privacy instellingen...

'Standaard praatje'"Ik ben hier heel oppervlakkig ingestapt, heb het COA gesproken en zelfs de burgemeester. Maar elke vraag die je stelt, daar krijg je een politiek correct antwoord op", vertelt een van de bezoekers die vlakbij de toekomstige opvang woont.
"Simpele vragen, zoals het garanderen van de veiligheid, daar wordt niet op geantwoord. Standaard praatje, dat weten wij ook wel."
Bezig met veiligheidBurgemeester Stefan Huisman weerlegt die kritiek. "Je geeft zoveel mogelijk informatie, maar er is ook een groep mensen die niet te overtuigen valt. We zijn ook heel erg bezig met de veiligheid, dat die jongeren die hier straks komen een dagbesteding hebben."
Dat de avond zonder incidenten is verlopen, is volgens de burgemeester te danken aan de veiligheidsmaatregelen. "Ik merk dat er heel veel emoties zijn, maar je ziet wel dat mensen elkaar corrigeren als het uit de hand dreigt te lopen."

Wachten op privacy instellingen...

Komende dinsdag is een raadsvergadering over de komst van de asielzoekers.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.