Video

Bijna 4000 kilo cocaïne gevonden tussen lading bananen bij Hazeldonk

13 januari 2017 om 20:50
nl
In een loods bij grensovergang Hazeldonk is donderdagmiddag bijna 4000 kilo cocaïne aangetroffen. De cocaïne zat verstopt in een lading bananen. Drie mannen zijn aangehouden, terwijl zij de vrachtwagen uitlaadden, liet de politie vrijdag weten.
Profielfoto van Vorstermans Ron
Geschreven door
Vorstermans Ron

De Belgische douane tipte de Nederlandse douane over een mogelijk drugstransport. De lading bananen met de drugs ertussen verstopt, werd via de haven van Antwerpen naar Nederland gebracht.
De politie doet verder onderzoek naar de herkomst van de drugs. Een gram cocaïne kost op straat ongeveer vijftig euro. Met die prijs komt de straatwaarde van de donderdag onderschepte cocaine neer op 200 miljoen euro.
Niet de grootste vangstIn juni vorig jaar werd in de Rotterdamse haven een vergelijkbare hoeveelheid cocaïne onderschept. De verdovende middelen zaten toen verstopt in een container vol ananassen. Die container was onderweg naar Drimmelen.
De drugsvangst in Rotterdam was volgens het Openbaar Ministerie (OM) de op een na grootste ooit in de Rotterdamse haven, alleen in 2005 werd een grotere partij van 4200 kilo onderschept.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!