Dreigbrief gemeente schokt politiek: ‘Dit is absoluut onaanvaardbaar’

21 januari 2016 om 12:46
nl
De kogelbrief die woensdagochtend bij de gemeente Bernheze is bezorgd heeft diepe indruk gemaakt op plaatselijke politieke partijen. Volgens fractievoorzitter Annemieke Boellaard (D66) loopt de discussie over de mogelijke komst van vluchtelingen in Heesch nu echt uit de hand.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Tegenstanders van een eventueel toekomstig azc in Heesch lieten woensdagochtend een dreigbrief bij de gemeente Bernheze bezorgen. “Dat vind ik echt een schandalige actie”, zegt Boellaard. “Zo hoor je niet met elkaar om te gaan.”
'Abnormale actie'VVD-fractievoorzitter Jack van der Dussen vindt de intimiderende boodschap ‘abnormaal’. “Ik begrijp er helemaal niets van. We moeten er alles aan doen om de verantwoordelijke te vinden en te straffen. Je kunt je protest ook op een fatsoenlijke manier laten blijken. Dit is absoluut onaanvaardbaar.”
Wat er precies in de brief staat is niet duidelijk, maar de inhoud richtte zich tegen het beoogde asielzoekerscentrum. “En dat vind ik nou zo gek, want Bernheze is juist een gemeente die daadwerkelijk luistert naar de kritiek van het volk”, stelt Boellaard. Er staat nog helemaal niets vast, dus ik vind deze acties en de ongeregeldheden erg vreemd.”
Voor meer over de vluchtelingencrisis, zie onze themapagina: omroepbrabant.nl/vluchtelingen.[Tweet:body:https://twitter.com/Geluidjager/status/690082339322490882][YouTube:https://youtu.be/7y9afdNKlpY]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.