Video

Stijn Wuytens van Willem II naar AZ: 'Het is een sportieve vooruitgang'

21 januari 2016 om 21:28 • Aangepast 21 november 2020 om 13:16
nl
Willem II’er Stijn Wuytens heeft donderdag een contract getekend bij AZ. De speler is donderdagmiddag medisch gekeurd door de Alkmaarse club. Hij tekende een contract voor 4,5 jaar.
Profielfoto van van Doorn Bert
Geschreven door
van Doorn Bert

De Alkmaarse club doet geen uitspraak over de hoogte van de transfersom, aldus RTV NH. Dit seizoen speelde Stijn Wuytens (26) nog alle wedstrijden bij Willem II.
'Dit is een mooie vervolgstap'Stijn is blij met zijn transfer. "Het is een sportieve vooruitgang. Dit is de stap die ik graag wilde zetten. AZ speelt om Europees voetbal, negen van de tien jaren, en dat is een podium waar ik mezelf ook graag op wil laten zien. Dit is een mooie vervolgstap."

Wachten op privacy instellingen...

Stijn is de neef van AZ-speler Jan Wuytens. "Hij was enthousiast over de club. Die zei tegen mij dat ik deze kans moet pakken."
Bij AZ heeft middenvelder Wuytens geduchte concurrentie. "Als je bij een club als AZ komt, moet je vechten voor je plaats." De Belg heeft een spannend half jaar voor de boeg. "Het bekeravontuur kan mooi worden en wie weet kunnen nog wel wat plaatsen stijgen op de ranglijst. Ik koop hier enkele goede wedstrijden neer te zetten."

Wachten op privacy instellingen...

'Willem II is goed voor mij geweest'Stijn Wuytens gaat niet graag weg bij Willem II. "Het doet wel pijn om Willem II te verlaten. De club is heel goed voor mij geweest. Ik heb er fantastische mensen leren kennen. Dat was een hele leuke ervaring. Ik laat Willem II met pijn in het hart achter. Ik hoop dat ze dit seizoen in de eredivisie blijven, ik draag ze een warm hart toe.
Terugkijkend op zijn 2,5 jaar is het kampioenschap met de club toch een hoogtepunt. "Kampioen in de Jupiler League, vorig seizoen negende. Dit seizoen een wat moeilijke start gehad maar inmiddels ook weer wat beter. Maar het waren geweldige jaren jaar. Met de platte kar naar de stad was een geweldige ervaring. Dat was uniek dat jaar."
'Het is een zeer belangrijke speler'“Uiteraard hadden we graag gezien dat Stijn nog bij ons was gebleven, hij is voor ons een zeer belangrijke speler. In zijn overeenkomst is echter een gelimiteerde transfersom opgenomen en AZ was bereid deze te betalen. Op zo’n moment is een overstap onvermijdelijk”, vertelt technisch manager van Willem II Carlos Aalbers.
Stijn Wuytens begon zijn voetbalcarrière bij PSV waar hij in seizoen 2008/2009 debuteerde. Hij werd tussendoor uitgeleend aan De Graafschap. In augustus 2013 stapte Stijn transfervrij over van het failliete Beerschot FC naar Willem II. Omdat hij nog kampte met een knieblessure kwam hij pas vanaf december in actie. Snel groeide hij uit tot een vaste waarde van Willem II.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.