Brabantse ziekenhuizen niet aansprakelijk voor gebruik van omstreden PIP-implantaten

21 januari 2016 om 15:56
nl
Vier Brabantse ziekenhuizen zijn niet aansprakelijk voor de schade die patiënten hebben opgelopen bij het gebruik van PIP-borstimplantaten. De ziekenhuizen hoeven de kosten voor hersteloperaties niet te vergoeden aan de zorgverzekeraars. De omstreden PIP-implantaten kwamen vijf jaar geleden in het nieuws doordat ze konden scheuren en lekken.
Profielfoto van Yoeri Vugts
Geschreven door
Yoeri Vugts

21 zorgverzekeraars hadden een zaak aangespannen tegen 27 klinieken en ziekenhuizen in Nederland. Daaronder behoorden ook de Velthuis Kliniek in Eindhoven, het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven, het St. Anna Ziekenhuis in Geldrop en het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch.
De rechtbank in Amsterdam oordeelde donderdag dat de ziekenhuizen niet aansprakelijk zijn voor alle schade.
Hersteloperaties ondergaanVerschillende vrouwen die een borstreconstructie of een borstvergroting lieten doen waarbij gebruik is gemaakt van PIP-implantaten, hebben inmiddels hersteloperaties ondergaan. Die kosten zijn vergoed door de zorgverzekeraars. PIP is inmiddels failliet en de directeur veroordeeld voor fraude.
De zorgverzekeraars eisten een schadevergoeding van 3000 euro per hersteloperatie van de zorgaanbieders. De rechtbank wees dit verzoek af.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.