Merletcollege in Mill driemaal in de prijzen, vmbo-afdeling zelfs beste van ons land

21 januari 2016 om 16:37
nl
Het kan niet op voor het Merletcollege in Mill. In korte tijd is deze vmbo-gt-school driemaal lof toegezwaaid.
Profielfoto van Janssen Hans
Geschreven door
Janssen Hans

Eerder dit jaar meldde RTL dat de Merlet-dependance kan bogen op de beste eindexamenresultaten van vergelijkbare scholen in Brabant. Begin deze week werd bekend dat de opleiding haar predikaat excellent behoudt en donderdag zorgt een onderzoek van Elsevier voor de kers op de taart.
Beste in zijn soortHet Millse Merlet, dat ook vestigingen heeft in Cuijk en Grave, is de beste in zijn soort van alle scholen in ons land. Weekblad Elsevier vergelijkt al vijftien jaar alle scholen in ons land met vwo, havo en vmbo met elkaar.
Drie andere scholen in Brabant spannen landelijk eveneens de kroon. Hierbij gaat het voor het derde jaar op rij om de havo van het Peellandcollege in Deurne, de vmbo-gt-dependance van de Deelschool Alfrinkcollege in Deurne én de vmbo-b van de Jenaplan-vestiging van Metameer in Boxmeer.
Ook goedDe resultaten van twee andere scholen in Brabant mogen er volgens Elsevier eveneens zijn: zowel Gymnasium Bernrode in Heeswijk-Dinther als de vmbo-k-afdeling van Scholengemeenschap Christoffel in Breda scoort goed.
Het zal de genoemde scholen prima uitkomen, juist in deze tijd van het jaar worden her en der open dagen gehouden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.