Video

Skaten in de kerk is 'ideaal' en 'eigenlijk heel raar', maar deze kinderen mochten het

21 januari 2016 om 16:56
nl
Vroeger werden er nog kinderen gedoopt en communies gehouden, maar donderdagmiddag scheurden er kinderen rond op skates. De kinderen van basisschool De Vlinderakker kregen een skateclinic en daar was het buiten te glad en te koud voor. Omdat de school geen geschikte locatie had om het binnen te doen, klopte ze aan bij de kerk. Daar leek het ze een fantastisch idee. "Er is weer beweging in de kerk."
Profielfoto van Verhoeven Birgit
Geschreven door
Verhoeven Birgit

De Antonius van Paduakerk in Biest-Houtakker staat sinds 2013 leeg. De corporatie die zorgt voor het behoud van de kerk was blij met het verzoek van de basisschool.
'Dit is de bedoeling'"Ik zei gelijk dat we het moesten doen. Hartstikke leuk! Dit is precies de bedoeling van de kerk, dat hij gewoon nog gebruikt wordt", zegt Jo van de Pas, lid van de corporatie.
Skate-instructeur Erwin Elesen is ontzettend blij met de locatie. "Ik geef iedere dag twee clinics en ik kom door het hele land. Maar deze locatie is wel heel bijzonder. Bovendien is het een goede skatelocatie. Een beetje klein, maar met veel op- en afstapjes. Ideaal."
'Eigenlijk heel raar'Ook de kinderen vinden het fantastisch. "Het is echt anders dan buiten en het is wel bijzonder om hier te mogen sckaten", zegt een jongetje wat de veters van z'n skates losmaakt. Een ander kijkt bedenkelijk en zegt; "Ik heb hier m'n communie gedaan en nu skate hier. Dat voelt eigenlijk wel heel raar."
Dat alle partijen het voor herhaling vatbaar vinden is duidelijk. En die mogelijkheid is er, voor de kerk is namelijk nog geen definitieve bestemming gevonden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.