Video

Noodverordening verbiedt protesten tegen azc Heesch: 'We doen dit om de veiligheid te garanderen'

22 januari 2016 om 00:03
nl
De noodverordening die door de gemeente Bernheze is ingesteld verbiedt nieuwe demonstraties tegen de komst van een asielzoekerscentrum in Heesch. Burgemeester Marieke Moorman benadrukte donderdagavond tijdens een persconferentie nogmaals dat protesten maandag verboden zijn. "We doen dit puur en alleen vanwege de veiligheid. Veiligheid die we tijdens protesten niet kunnen garanderen."
Profielfoto van Ron Vorstermans, Youssef Zerrouk
Geschreven door
Ron Vorstermans, Youssef Zerrouk

Dat betekent dat een aangekondigd protest op maandag door de Facebook-groep ‘Demonstratie de waanzin van Moorman’ niet mag doorgaan. Het is niet duidelijk of de leden van die Facebook-groep maandag alsnog komen protesteren.
De Facebook-groep tegen de komst van een azc op een stuk landbouwgrond aan de Ruitersweg-West in het dorp. Er zouden de komende tien jaar 500 vluchtelingen worden opgevangen.
'Bernheze is er klaar mee'Op de Facebook-pagina valt onder meer te lezen dat ‘Bernheze er klaar mee is. “We eisen maandag niet alleen het verdwijnen van de azc plannen, maar ook het vertrek van de volledige pro-Den Haag gemeenteraad.”
Inmiddels hebben 316 mensen op de pagina aangegeven mee te doen aan het beoogde protest op de Misse maandag.
Demonstratie liep uit de handDe mogelijke opvang van de asielzoekers  houdt de gemoederen in het dorp al een paar dagen flink bezig. In Heesch vindt donderdagavond om halfzeven een tweede zwaarbeveiligde informatieavond plaats in café ’t Tunneke over de komst van een azielzoekerscentrum.
Maandag liep een demonstratie tegen het azc uit de hand op het plein voor het gemeentehuis in Heesch. Zo’n 1000 demonstranten verzamelden zich daar. Er werden houtblokken, vuurwerk en eieren naar de ME en het gemeentehuis gegooid.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.