Schaatstalent Daidai Ntab uit Oisterwijk 'serieuze kandidaat' op NK sprint - Omroep Brabant
Video

Schaatstalent Daidai Ntab uit Oisterwijk 'serieuze kandidaat' op NK sprint

22 januari 2016 om 07:40
nl
Hij is pas 21 jaar en stond bij de senioren nog nooit op het podium. Toch klopte DaiDai Ntab tijdens een trainingswedstrijd in Thialf de complete Nederlandse top op de 500 meter. En dus mogen we de sprinter uit Oisterwijk dit weekend opeens opnemen in het lijstje met serieuze kandidaten voor het Nederlands kampioenschap sprint.
Profielfoto van Smit Mattijs
Geschreven door
Smit Mattijs

Hartstikke ziek was hij ervan, vorige maand bij de wereldbekerwedstrijden in Thialf. Op drie duizendste van een seconde liep hij kwalificatie voor de WK afstanden mis. "Daar was ik behoorlijk kapot van, ja."
Maar een trainingskamp in het Italiaanse Collalbo deed wonderen. Na terugkomst reed hij tijdens een trainingswedstrijd voor de NK Sprint opeens een 500 meter onder de 35 seconden. Daarmee bleef hij zelfs Nederlands kampioen Hein Otterspeer ruimschoots voor.
Onverwacht"Dat kwam voor mij zelf ook onverwacht", lacht Ntab. "In Collalbo hebben we gewoon lekker getraind, veel zware dingen gedaan. Dan verwacht je niet dat je een paar dagen later opeens zo snel schaatst."
Met de vorm zit het dus wel goed. In elk geval op de 500 meter. Maar de 1000 meter blijft een probleem voor de half-Senegalese oer-sprinter uit Oisterwijk. "Ik heb nog nooit een 1000 meter geschaatst waarbij ik over de finish kwam en dacht 'deze tijd past bij mij'. En daar wil ik wel naar toe dit toernooi."
TicketVrijdag komt hij voor het eerst in actie. Mocht hij uiteindelijk als eerste of tweede eindigen, dan verdient hij meteen een ticket voor de WK sprint, volgende maand in Seoul.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.