Video

Duizenden Bredanaars trekken vrijdagavond de stad in voor de Cultuurnacht

22 januari 2016 om 02:01
nl
Duizenden Bredanaars gaan vanavond weer op stap door hun stad. Voor de zevende keer viert Breda de Cultuurnacht. Op meer dan vijftig plaatsen in de stad valt wat te beleven. Het aanbod varieert van boekwinkels en uitgeverij tot theaters en musea.
Profielfoto van Windhorst Peter Pim
Geschreven door
Windhorst Peter Pim

In de Grote Kerk, die altijd veel bezoekers trekt in de cultuurnacht, staat dit jaar een voorstelling van het internationaal gewaardeerde Bredase dansgezelschap De Stilte. In 'Ondersteboven' spelen ze samen met het orkest van de Tilburgse jazzsaxofonist Paul van Kemenade, het renaissancekoor Capella Pratensis én Aart Bergwerff, de organist  van de Grote Kerk.
Zeven keer uitverkocht'Ondersteboven' wordt in de cultuurnacht zeven keer gespeeld en is naar verwachting alle zeven keer uitverkocht. Jack Timmermans van De Stilte: 'Het lijkt wel alsof we opeens popmusici zijn met lange rijen voor de deur. Maar dat ligt niet aan ons; dat ligt aan de Grote Kerk.'
In het Bredase centrum is in de cultuurnacht veel te doen maar ook in de Belcrum, de wijk met theater Bloos en Electron, een expositieruimte voor hedendaagse beeldende kunst. Omdat het centrum en de Belcrum best wel een eindje uit elkaar liggen, rijden er speciale bussen én varen er bootjes over de Mark om alle cultuurliefhebbers heen en weer te brengen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.