Man zwaargewond na aanval door eigen honden, zijn vrouw schiet ze dood

16 januari 2017 om 08:16 • Aangepast 21 november 2020 om 04:21
nl
Een man is zondagmiddag aan de Kalmthoutsebaan in Wernhout zwaargewond geraakt toen hij werd aangevallen door zijn eigen vechthonden. Zijn vrouw heeft de honden vervolgens doodgeschoten terwijl ze hun baas nog te lijf gingen. De politie heeft het over een 'verschrikkelijke aanval door de honden'.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

De man was volgens de politie aan het wandelen met de honden toen de dieren met elkaar in de clinch raakten. De man wilde er vervolgens tussenkomen en op dat moment werd hij door de twee honden aangevallen.
De overbuurvrouw van de man zou het allemaal hebben zien gebeuren en waarschuwde de vrouw van het slachtoffer. Die kwam met een pistool naar buiten en schoot beide honden dood. Dit terwijl ze hun baas nog te lijf gingen. Dat meldt een buurtbewoonster.
LEES OOK: Bijtende honden: een overzicht van de afgelopen jaren
Met spoed naar ziekenhuisHet slachtoffer is met spoed met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hij kon volgens een woordvoerder van de politie nauwelijks praten. Diverse hulpdiensten kwamen ter plekke. Er landde ook een traumahelikopter.  
De schietpartij werd rond kwart over drie door de politie gemeld. Alles speelde zich af langs een doorgaande weg. Deze was in verband met onderzoek even helemaal dicht. Om iets voor vier uur weer deze weer deels vrijgegeven.

Wachten op privacy instellingen...

De politie onderzoekt of het echtpaar een vergunning had voor het pistool. Het wapen is in beslag genomen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.