Video

Dakarwinnaar Gerard de Rooy gehuldigd in Son: 'Volgend jaar weer meedoen'

23 januari 2016 om 16:32 • Aangepast 21 november 2020 om 13:14
nl
Trucker Gerard de Rooy en zijn Dakarteam zijn zaterdag gehuldigd in het gemeentehuis in Son. De Rooy won vorige week de Dakar Rally voor de tweede keer in zijn leven.
Profielfoto van van Doorn Bert
Geschreven door
van Doorn Bert

De Rooy werd om drie uur gehuldigd op het bordes van het gemeentehuis in Son door burgemeester Hans Gaillard. Hij kreeg een krans om en een reusachtig glas Bavaria bier, Honderden mensen kwamen op de huldiging af.
BeschermengelGerard de Rooy liet nog eens weten dat hij dit jaar een beschermengel bij zich had. De Belg Jurgen Damen, die navigator was in het team van de Rooy, kwam vorig jaar om het leven bij een rally in Qatar. Tijdens de Dakar rally heeft de Rooy zijn as uitgestrooid. Hij zegt dat Damen zijn beschermengel was

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...


Volgend jaar weerGerard de Rooy is nog maar net terug, maar nu al zijn de eerste voorbereidingen voor de rally van volgend jaar begonnen, zegt de winnaar. De Rooy wil er volgend jaar zeker weer bij zijn.
Als het aan Gerard ligt, heeft hij ook al een opvolger. Zijn zoontje Jan, die nu nog in de kinderwagen zit gaat, als het aan zijn vader ligt, later ook de rally rijden.
De Rooy won de Dakar Rally dit jaar voor de tweede keer. Hij verbeterde daarmee de prestatie van zijn vader Jan de Rooy, die in 1987 de Dakar Rally won.
Alles over de Dakar Rally is terug te vinden op onze themapagina: omroepbrabant.nl/dakar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.