Zeer gewelddadige Somaliër naar gesloten inrichting voor meppen met bierfles in Eindhoven

22 januari 2016 om 16:09
nl
Een 31-jarige man uit Somalië moet zich twee jaar lang verplicht laten opnemen in een speciale gevangenis voor veelplegers. De rechtbank in Den Bosch veroordeelde de Somaliër vrijdag voor poging tot zware mishandeling in Eindhoven. Het is niet de eerste keer dat de man voor een dergelijk strafbaar feit wordt veroordeeld.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

De rechter noemde de Somaliër in de rechtbank ‘zeer gewelddadig en onvoorspelbaar’.
Geslagen met bierflesDe ernstige mishandeling gebeurde in de nacht van dinsdag 14 juli. Zonder enkele aanleiding viel de Somaliër een man aan die met wat vrienden op straat stond te praten. Deze man werd meerdere keren tegen het hoofd geslagen met een bierfles.
Het slachtoffer raakte door de agressieve actie van de Somaliër gewond aan zijn achterhoofd, nek en gezicht. Later die nacht molesteerde de vechtersbaas nog een spiegel van een taxi.
Volgens de rechter deinst de verdachte nergens voor terug als het gaat om extreem geweld. De rechter houdt er rekening mee dat deze poging tot zware mishandeling tot veel maatschappelijke onrust en gevoelens van onveiligheid leidt onder burgers.
Twee jaarIn de rechtbank liet de Somaliër op geen enkele manier blijken dat hij spijt had van de mishandeling. Mede om die reden voelt de rechtbank zich genoodzaakt de ISD-maatregel op te leggen. Dat is een maatregel waarmee meerderjarige daders die telkens weer in de fout gaan in een Inrichting voor Stelselmatige Daders geplaatst kunnen worden.
De man wordt in totaal twee jaar behandeld. “Die tijd is nodig om gedragsbeïnvloeding van de verdachte een redelijke kans van slagen te geven”, aldus de rechter.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.