NVWA vindt per toeval tientallen gestolen zangvogels terug bij handelaar in Brabant

22 januari 2016 om 23:40
nl
De politie en inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) hebben deze week op een locatie in Brabant liefst 59 gestolen zangvogels teruggevonden. Het gaat om 26 major putters, 24 goudvinken, 5 gouldamadines en vier sijsjes.
Profielfoto van van der Meer Christel
Geschreven door
van der Meer Christel

"Wij werden op het moment dat de vogels werden aangeboden net gecontroleerd door de NVWA", vertelt een woordvoerster van de zaak waar de vogels werden gevonden. "Die komt eens in de zoveel tijd langs."
Nu stuitte de controleurs bij toeval op de gestolen vogels. "De vogels die ons werden aangeboden, werden meteen nagekeken en toen kwamen ze erachter dat ze gestolen waren. Ze waren van verschillende kwekers."
Aanbieder vogels aangehoudenDe agenten van het Regionaal Milieu Team van de Politie Eindhoven hebben de persoon die de gestolen vogels aanbood meteen aangehouden; hij wordt verdacht van diefstal.
Het is niet bekend waar de vogels in onze provincie zijn gevonden. Een woordvoerster van de NVWA wil daar vrijdag net zoals de woordvoerster van de zaak geen mededelingen over doen.
Vogels op verschillende plekken gestolenDe vogels zijn in beslag genomen en naar een vogelhouder gebracht. De afgelopen tijd zijn op diverse plaatsen in het land zangvogels gestolen bij vogelhouders.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.